HIzlı Menü

EN FR РYC E-Tahsilat KVKK

Hijyenik Klima Santralleri

Virüsle mücadelenin önemli olduğu şu günlerde, hijyenik mekanların havalandırılmasında kullanılan klima santrallerinin önemi daha da artıyor. Salgınla mücadelede kritik rol oynayan hastaneler, ilaç üretim tesisleri veya gen laboratuvarları gibi mekânlardaki havalandırma sistemleri, DIN 1946-4’te belirtilen tüm kriterleri en üst düzeyde sağlamalıdır.

Güncel Hijyen Standartlarına Uygun
Üntes 1968’den beri üretmiş olduğu ürünlerle bu sorumluluğu en üst düzeyde taşımaktadır. Özellikle hijyenik klima santrallerinde üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, ürünümüzün güncellenmiş olan hijyen standartlarıyla uygunluğunu vurgulamak isteriz. Hijyenik klima santrallerimiz, TÜV NORD Systems GmbH Laboratuvarı’nda DIN 1946-4: 2018 ve VDI 6022-1: 2018 standartlarına göre testlere tabi tutulmuş ve istenen kriterleri en üst düzeyde karşılamıştır.
Ayrıca ilgili standartlar, hijyenik klima santrallerinden EN 1886: 2009’a göre belli mekanik ve ısıl performans sınıflarının sağlanmasını beklemektedir. Klima santrallerimiz EN 1886: 2009’a göre, belirtilen limit sınıflarının üzerindedir.

Kullanılan tüm plastik parçalar ISO 846 Standardına göre mikrobiyolojik üremeye izin vermeyen malzemelerden üretilmiştir.
Bununla birlikte, hijyenik klima santrallerinde kullanılan tüm plastik parçalar ISO 846 Standardına göre mikrobiyolojik üremeye izin vermeyen malzemelerden üretilmiş olmalıdır. Klima santrallerimiz yine bu kriteri de başarıyla karşılamakta ve içerisinde mikrop üremesi riskini ortadan kaldırmaktadır.
İlgili standartlar gereği, yapılan testler sonucunda; klima santrallerimizde kullanılan contalar ve sızdırmazlık malzemeleri dâhil olmak üzere, tüm bileşenler ve malzemeler sağlığa zararlı olmayıp, koku, zararlı madde yayılımı ve mikro organizmalar için besleyici bir ortam oluşturması gibi riskleri de taşımamaktadır. Yine klima santrallerimizde hava akışı ile temas eden malzemeler dezenfektanlara (mikrop öldürücü madde) karşı dayanıklı bulunmuştur.

Yukarıdaki hususların dışında, yine standartta tarif edildiği gibi;
• Hijyenik klima santrallerimizin iç yüzeyleri kolay temizlenebilmesi için düz ve pürüzsüz olup, girinti-çıkıntı oluşturmayacak yapıdadır.
• Üç boyutlu eğime sahip olan yoğuşma tavası sayesinde, santral içerisinde su birikimine izin verilmez. Standardın gereksinimi olan %95 oranında tahliye istemi, %99 oranıyla sonuçlanmıştır.
• Filtre yerleşimleri ISO 16890 standardına göre yapılır ve en üst düzeyde filtre bypass kontrolü sağlayan filtre kasalarımızın tasarımı sayesinde, filtre değişimlerinde toz temiz hava tarafına geçmez ve filtreleri tutan mekanizma hava akışından etkilenmeden sızdırmazlığı garanti altına alır.