HIzlı Menü

EN FR РYC E-Tahsilat KVKK

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Türkiye içerisinde mukim ÜNTES A.Ş., Üntes Rhoss A.Ş. ve Üntes VRF A.Ş. hissedarlarının, İsveç merkezli NIBE Industrier AB ve aynı şirketin İtalya iştiraki RHOSS S.p.A ile bahse konu şirketlerimizin %50’ye kadar hisselerinin satışına dair anlaşma imzalanmış olup yasal prosedürlerin de tamamlanması ile anlaşmanın 2020 yılının ilk aylarında devreye girmesi beklenmektedir.

70 yıllık geçmişiyle dünya çapında 15.000’den fazla çalışanı ve yaklaşık 2,3 Milyar Euro grup cirosu olan İsveç merkezli NIBE Grup, başlıca iklimlendirme, endüstriyel element ve şömine (kuzine) üretimi alanlarında olmak üzere 100 den fazla öncü firmanın sahibidir. NIBE Grup firmaları içerisinde RHOSS, Bentone, Climatemaster gibi ülkemiz iklimlendirme sektörünün yakından tanıdığı şirketler de mevcuttur. İklimlendirme sektöründe önemli stratejik hedefleri olan NIBE Industrier AB ve ÜNTES, yapılan stratejik ortaklık ile merkezi iklimlendirme sistemleri alanında dünya pazarında önemli adımlar atmayı hedeflemektedir.

ÜNTES A.Ş. ve iştirakleri, 1968’den bugüne iklimlendirme alanında faaliyet göstermiş ve 50’yi aşkın ülkeye ihracat yaparak ülkemize katkı sunmayı ana felsefesi haline getirmiştir. Firmamız yapılan ortaklık ile ihracat alanında büyük hamleler yaparak ülkemize daha fazla katkı sunmayı stratejik hedef olarak belirlemiştir. NIBE Grup CEO’su Mr.Gerteric Lindquist “ÜNTES, ticari alanlar için akıllı, sürdürülebilir, yüksek performanslı iklimlendirme çözümleri ile NİBE’yi yeni pazarlara ulaştırmasının yanı sıra, pazar liderliği hedefine de bir adım daha yaklaştırdı. Bu kapsamda Üntes ekibi Mehmet Şanal liderliğinde faaliyetlerini devam ettirecektir. ” dedi.

Üntes Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal “NIBE Grup ile örtüşen stratejik hedeflerimiz neticesinde yapılan anlaşmayı her iki taraf için de endüstriyel olarak doğru ve uzun vadeli çözüm olarak görüyoruz. Artık NIBE ve RHOSS ile birlikte geniş ürün gamımız ile dünya çapında bir organizasyona sahibiz. Önümüzdeki süreçte ihracat rakamlarımızı arttırarak global pazarda daha etkin bir konuma ulaşarak ülkemize katkı sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Global bazda 100 den fazla şirkete sahip olan NIBE Grup, hissesini aldığı şirketlerin mevcut yönetimlerine müdahale etmeme noktasında kararlı bir duruş sergilemektedir. Bu bağlamda ÜNTES A.Ş Sn. Mehmet Şanal yönetiminde faaliyetlerine uzun yıllar boyunca aynı şevk ve heyecanla devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Üntes A.Ş. ve İştirakleri adına Mehmet Hakkı Şanal