Yetkili Servis Aday Aydınlatma Metni Onay Formu

 
Üntes'e bir Servis Adaylığı başvurusu iletebilmek için lütfen öncelikle AYDINLATMA METNİNİ OKUYUP ONAYLADIĞINIZI BEYAN EDİNİZ. (Bu bir yasal gerekliliktir. Sayfayı aşağı doğru kaydırınız)

 
 
ÜNTES ISITMA KLİMA SOĞUTMA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
 
6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (“KVKK”) UYARINCA
 
KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE KORUNMASI HAKKINDA
 
AYDINLATMA METNİ
 
VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ
Üntes Isıtma Klima Soğutma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“Şirket”) olarak, kişisel verilerinizin güvenliğine ve mahremiyetine önem veriyor ve bu itibarla sizlerden talep ettiğimiz ve bizlerle paylaştığınız kişisel verilerinize ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KKVK”) kapsamında “Veri Sorumlusu” sıfatıyla aşağıdaki hususları Kanun’un 10. maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla bilgilerinize sunuyoruz. 
 
HANGİ KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENECEĞİ
Kişisel verileriniz, otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle çağrı merkezi, internet sitesi, sosyal medya, elektronik posta gibi vasıtalar ile sözlü, yazılı ya da elektronik olarak işlenmektedir. Şirketimizin hizmetlerine ve ürünlerine olan ilginiz veya ürünlerden faydalanmanız nedeniyle bize temin etmiş olduğunuz ve/veya güncellenebilen, aşağıda yer alan kişisel verileriniz (sayılanlarla sınırlı olmamak üzere) işlenebilmektedir:
  • İsim, soy isim, doğum tarihi ve kimliğinizde yer alan diğer verileriniz,
  • Telefon numaranız, elektronik posta adresiniz, ev adresiniz gibi iletişim verileriniz,
  • İnternet sitelerimizi kullanmanız halinde, çerezler vasıtasıyla edindiğimiz davranış ve dijital iz bilgileriniz,
  • Şirketimizi ziyaret etmeniz halinde kimlik ve iletişim bilgileriniz, kapalı devre kamera kaydı-yolu ile görüntüleriniz,

·Tanıtım, reklam, kampanya, sosyal sorumluluk projeleri, organizasyonlarımız çerçevesinde edindiğimiz görsel ve işitsel verileriniz,

·Şirketimiz’in iş ortağı olmanız halinde sözleşmelerin ifa olunabilmesi için banka hesap numarası, IBAN, faturalama bilgileri gibi finansal ve mali verileriniz  irtibat kişisi bilgileriniz, şirket ortaklık yapınıza, hissedarlarınıza ilişkin bilgiler,

·Sözleşmenin ifası kapsamında edinilen faaliyet belgesi, meslek odası kaydı vb. mesleki veriler ile gerektiği takdirde temin edilen imza sirküleri ve imza veriniz,

·Şirketimiz’in çalışanı olmanız halinde ya da Şirketimiz ile iş ortaklığı halindeki bir işveren bünyesinde çalışmanız halinde; eğitim verileriniz, iş ilişkiniz çerçevesinde hizmet akdiniz, işe yatkınlığınız ve performansınıza dair verileriniz; sağlık verileriniz; özel sağlık sigortası ve finansmanına ilişkin verileriniz; Sosyal Güvenlik Kurumu verileriniz; TCKN, vize/pasaport verileriniz; taşıt veriniz ve fakat bunlarla sınırlı olmaksızın hizmet akdiniz kapsamında işlenebilecek diğer kişisel verileriniz,

 
KİŞİSEL VERİLERİN HANGİ AMAÇLA İŞLENECEĞİ
Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve buna bağlı iş süreçlerinin, iş ortakları ve/veya tedarikçilerle olan ilişkilerin yönetimi ve yürütülmesi, Şirketimizin web sitelerinin teknik olarak yönetimi, müşteri yönetimi ve şikayetlerin takibi, ürün anketleri ve Şirketimize gönderdiğiniz soruların takibi, Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması, ürün ve/veya hizmetlerin satış, pazarlama, satış sonrası süreçlerinin planlanması ve icrası, Şirketimiz ürün ve hizmetlerin içerikleri konusunda bilgilendirme yapılması, müşteri memnuniyeti, müşteri şikayet ve taleplerinin yönetilmesi,  müşteri ilişkileri, yasal mevzuata uygun şekilde ayrıca onay alınmak suretiyle ticari elektronik ileti gönderilebilmesi, Şirketimiz bünyesinde etkinlik, kurs ve diğer organizasyonların yapılması ve yürütülmesi, Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan kişilerle hukuki ve ticari ilişkilerin yürütülmesi ve bu ilişkilerin güvenliğinin temini, Şirketimiz tarafından yürütülen iletişime yönelik idari operasyonlar, çalışan idaresi ve yönetimi, Şirkete ait lokasyonların fiziksel güvenliğini ve denetiminin sağlanması, lojistik faaliyetlerinin planlanması, sözleşme süreçlerinin ve/veya hukuki taleplerin takibi, İnsan Kaynakları ve personel alım süreçlerinin planlanması, yürütülmesi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerinin takibi ve gerçekleştirilmesi, iş sağlığı ve/veya güvenliği süreçlerinin planlanması ve/veya icrası, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütümü ile Şirketimizin teşviklerden faydalanabilmesinin sağlanması, kurumsal iletişim ve kurumsal yönetim faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesi, bilgi güvenliği yönetimi hizmetlerinin yürütülmesi, finans ve/veya muhasebe işlerinin takibi, denetimi ile müşterilerin finansal risklerinin tespitine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi, Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi, bilginin elde edilmesi esnasında ilgili kişiye bildirilecek amaçlarla ve ilgili mevzuatın gerektirdiği veya zorunlu kıldığı şekilde yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesini sağlamak üzere, KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde ve bu amaçlarla sınırlı olarak toplanmakta ve işlenmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLA AKTARILABİLECEĞİ
Kişisel verileriniz, Kanun’un kişisel verilerin aktarılması ve yurtdışına aktarılmasına ilişkin hükümleri kapsamında işbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla; yurt içindeki resmi kurum ve kuruluşlar, kolluk kuvvetleri, mahkemeler ve icra müdürlükleri, yurt içi/yurt dışı ilişkili olduğumuz üçüncü taraf gerçek ve tüzel kişiler, hizmet sağlayıcı firmalar ve yetkilileri, iş ortaklarımız ve Şirketimiz pay sahipleri, grup şirketlerimiz ve doğrudan veya dolaylı olarak yurtiçi ve yurtdışı iştiraklerimiz, tedarikçiler ve destek hizmeti sağlayıcılar, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi kişi ve kuruluşlar ile paylaşılabilmektedir.

KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ
Başvuru formları, iş sözleşmesi, sözleşmeler, özgeçmiş, iş yerinde bulunan elektronik takip ve fiziksel erişim kontrol sistemleri, (örn: biyometrik ve kartlı geçiş sistemleri, CCTV), bilgi sistemleri ve elektronik cihazlar (örn: telekomünikasyon altyapısı, bilgisayar ve telefonlar), İŞKUR ve özel istihdam büroları (Kariyer.net, vb. dahil), Headhunter hizmeti sağlayan taraflar, üçüncü taraflar (örn: KKB ve Findeks), çevrimiçi web sitesi, kendi sitemiz tarafından yaratılan Çerezler/Cookieler, üçüncü taraflarca yaratılan Takip Çerezleri/Tracking Cookieler (örn:Hotjar), site kullanımı ölçüm sistemleri ve ilgili kişi tarafından beyan edilen diğer belgeler vasıtasıyla sözlü, yazılı veya elektronik yöntemlerle toplanmaktadır.
Yukarıda belirtilen yöntemler ile elde edilen kişisel verileriniz, KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları çerçevesinde ve kişisel verilerin korunması hukukunun temel prensipleri doğrultusunda işlenmektedir.
 
KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NASIL SAKLIYORUZ?
Şirketimiz ile paylaşılan kişisel verileriniz Şirketimizin yurtiçi güvenli sunucularında ilgili yasal düzenlemelere, KVKK hükümlerine ve Şirket politikalarına uygun olarak saklanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NE KADAR SÜRE İLE TUTUYORUZ?
KVKK’ya uygun olarak, KVKK md. 7/1.’e göre işlenmesi gerektiren amaç ortadan kalktığında ve/veya mevzuat uyarınca verilerinizi işlememiz için zorunlu kılındığımız zamanaşımı süreleri dolduğunda, kişisel verileriniz tarafımızca silinecek, yok edilecek veya anonimleştirerek kullanılmaya devam edilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN TEDBİRLERİMİZ
Şirketimiz, kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini engellemek ve kişisel verilerinizin güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi için gerekli güvenlik düzeyini sağlamak amacıyla mümkün olan teknolojik imkânları ilgili teknik ve idari tedbirleri alınmaktadır.

KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARI
KVKK’nın 11. maddesi uyarınca herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili; 
a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, 
c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, 
ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, 
d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, 
e) 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, 
f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, 
g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, 
ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,
haklarına sahiptir.
 
HAKLARINIZI NASIL KULLANABİLİRSİNİZ? 
Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, buradan ulaşabileceğiniz Başvuru Formu’nu doldurarak Veri Sorumlusu’na iletebilirsiniz.
Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca, İlgili Kişi’nin, başvurusunda isim, soy isim, başvuru yazılı ise imza, T.C. kimlik numarası, (başvuruda bulunan kişinin yabancı olması halinde pasaport numarası), tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numarası ve faks numarası ile talep konusuna dair bilgilerin bulunması zorunludur.
İlgili Kişi, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaları içeren başvuruda talep edilen hususu açık ve anlaşılır şekilde belirtmelidir. Başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.
Talep konusunun başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (özel vekâletname) gerekmektedir. Ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliği doğrulayıcı belgelerin eklenmesi gerekmektedir.
Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
TALEPLERİNİZ NE KADAR SÜREDE CEVAPLANIR?
Kişisel verilerinize ilişkin hak talepleriniz değerlendirilerek, bize ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 gün içerisinde cevaplanır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, Şirketimiz tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.
Başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi halinde gerekçeli ret sebepleri başvuruda belirttiğiniz adrese elektronik posta veya posta yolu başta olmak üzere Başvuru Formu’nda seçilen usullerinden biri ile gönderilir.
 
Veri Koruma Sorumlusu İrtibat Bilgileri:
Üntes Isıtma Klima Soğutma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
İstanbul Yolu 37. Km. İmrendi Mevkii No: 000/000 Kahramankazan/Ankara
Tel                  : +90 312 287 91 00
E-posta          :  untes@untes.hs03.kep.tr


Aydınlatma Metnini Okudum - Şartları Kabul Ediyorum
Okunma Sayısı: 1792   |   Güncelleme Tarihi: 22.10.2019    Yazdır


  • Günay Amerika Afrika Batı ve Doğu Avrupa Orta Doğu ve Körfez Bölgesi Orta Asya ve Türki Cumhuriyetler
  • Site içerisinde yer alan yazılı ve görsel içerik ÜNTES tarafından sağlanmaktadır.
  • İzinsiz kopyalanamaz, kaynak gösterilerek iktibas edilemez. Her hakkı saklıdır. 2015 ©
  • ÜNTES ISITMA KLİMA SOĞUTMA SAN. TİC. A.Ş.
  • 53. Cad. 1450. Sok. Ulusoy Plaza No: 9/50 06520 Çukurambar - ANKARA
  • +90 (312) 287 91 00    untes@untes.com.tr